This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Ατομικά θα υποβάλλεται από το έτος 2012 και επόμενα το έντυπο Ε9 από τους φορολογούμενους.


Σύμφωνα με  διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ - ΣΗΜΑΤΑ - ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΛΙΜΕΝΩΝ, ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ", αποδεσμεύεται  η υποχρέωση δήλωση στοιχείων ακινήτων λόγω αλλαγής οικογενειακής κατάστασης και διατηρείται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης.

Ολες Οι διατάξεις της Νέας μορφής Εταιρίας : ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ


Σχέδιο νόμου - Απόσπασμα από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Κάθε μήνα η υποβολή ΑΠΔ - μειώνονται τα πρόστιμα


 Κάθε μήνα θα υποβάλονται οι ΑΠΔ σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2010/18/ΕΕ του Συμβουλίου της 8ης Μαρτίου 2010 σχετικά με την εφαρμογή της αναθεωρημένης συμφωνίας-πλαισίου για τη γονική άδεια που συνήφθη από τις οργανώσεις BUSINESSEUROPE, UEAPME, CEEP και ETUC και με την κατάργηση της οδηγίας 96/34/EK και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στην βουλή.

Η εορτή της 25ης Μαρτίου 2012


Σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα (Β.Δ.) 748/1966, που εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, η 25η Μαρτίου κάθε έτους είναι μία από τις υποχρεωτικές ημέρες αργίες για όλες τις επιχειρήσεις και εργασίες γενικά όλης της Χώρας. Αυτό έχει ως συνέπεια ότι κατά την ημέρα αυτή δεν επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός βεβαίως αυτών που, σύμφωνα με το παραπάνω Β.Δ., λειτουργούν νόμιμα τις Κυριακές του έτους (εστιατόρια, κλινικές, νοσοκομεία, συγκοινωνίες κ.λπ.), ούτε η απασχόληση των εργαζομένων σε αυτές με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Βοnus 5% στις εισφορές για τους συνεπείς εργοδότες


Εως 20% οι μειώσεις μισθών που κατέγραψαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε τροποποιημένες συμβάσεις του Σώματος Επιθεωρητών

Aπό τον Οκτώβριο οι συνεπείς εργοδότες θα έχουν όφελος 5% στις εισφορές της κύριας ασφάλισης που καταβάλλουν, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση. Επιπλέον, καθίσταται υποχρεωτική η καταβολή των εισφορών μέσω τραπέζης ταυτόχρονα με την πληρωμή των αποδοχών.

Αυτό είναι το φορο-πακέτο στα ακίνητα. - Ποιοι φόροι και τέλη μειώνονται, ποιοι αυξάνονται.



Το νέο φορολογικό περιβάλλον σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων, προαναγγέλλει με την έκθεσή του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Στο κείμενο, αφού γίνεται αναφορά στο γεγονός πως «η σημαντική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας τα τελευταία τρία έτη (στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των δημόσιων εσόδων) εκτιμάται ότι έχει επιτείνει την ύφεση στην αγορά ακινήτων», αναφέρεται και ότι η αναβολή για πρόσθετα μέτρα επιτείνει την αβεβαιότητα και εμποδίζει την ανάκαμψη της αγοράς.

Ρύθμιση θεμάτων σχετικών με την έκδοση, διανομή και τήρηση του «ειδικού βιβλίου κυκλοφορίας ΤΑΞΙ» της παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 3996/2011 (Α΄ 170)


Κ.Υ.Α. αριθμ. Φ. 10035/27539/934/1.3.2012
Αριθμ. Φ. 10035/27539/934

(ΦΕΚ Β' 783/15-03-2012)

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ − ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Οι αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις και τις μειώσεις κατώτατων σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο


Αριθ. πρωτ.: 4601/304/12.3.2012
Ρύθμιση θεμάτων για την εφαρμογή της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν.4046/2012

Έννοια αξιογράφων


Έννοια επιταγής


Πληρωμή επιταγής


Δίγραμμη επιταγή


Ακάλυπτη επιταγή


Βάζουν «Big Brother» στο υπ. Οικονομικών!


Ένας νέος «Big brother» που θα αντλεί στοιχεία σε εικοσιτετράωρη βάση από τις τράπεζες, το Χρηματιστήριο, το Κτηματολόγιο και τις Εφορίες και θα ανταλλάσει πληροφορίες με την αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, γεννιέται στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΠΣ). Είναι αυτός, ο οποίος θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλες τις δηλώσεις πόθεν έσχες που σύντομα θα κληθούν να υποβάλλουν μαζί με την ετήσια φορολογική δήλωση 5,5 εκατ. πολίτες στην Εφορία.

Καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ - Ερχεται νέος φόρος στα κίνητα.

Καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ - Ερχεται νέος φόρος στα κίνητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζουν ήδη το νέο φόρο που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» στα ακίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζουν ήδη το νέο φόρο που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» στα ακίνητα.

Παράταση έως 30/3/2012 προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Ε9 έτους 2011



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 210-3332551/2
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Παρασκευή 2, Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2011.

Η φορολόγηση των κατοίκων του εξωτερικού


Η εργασία στο εξωτερικό αποτελεί μία επιλογή συχνά συναντώμενη στην ελληνική πραγματικότητα και στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα. Το ζήτημα της φορολόγησης των κατοίκων του εξωτερικού,  εκ των πραγμάτων, αποτελεί ένα από τα ζητήματα που θα απασχολούν τώρα αλλά και στο άμεσο μέλλον λογιστές, φορολογικούς συμβούλους και φορολογούμενους. Για το λόγο αυτό, στο Forin.gr, συγκεντρώσαμε και αναλύουμε σε ένα θέμα τις κύριες διατάξεις που αφορούν τη φορολόγηση των κατοίκων του εξωτερικού και σας τις παραθέτουμε.

Μέσω taxisnet η φοροδήλωση για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ

Μέσω taxisnet η φοροδήλωση για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ            

 ΤΗΝ υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από  μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ανακοίνωση σχετικά με την πράξη υπουργικού συμβουλίου για τη ρύθμιση των νόμιμων αποδοχών των Σ.Σ.Ε. σχετικά με την πράξη υπουργικού συμβουλίου για την ρύθμιση των νόμιμων αποδοχών των Σ.Σ.Ε.


Αρθρα

Στο ΦΕΚ 38 τ. Α΄ της 28/2/3012 δημοσιεύθηκε η αριθμ. 6/28.2.2012 Π.Υ.Σ. για την εφαρμογή της παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν. 4046/2012 (Μνημόνιο 2012) που έχει ως εξής:

«6. Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Κεφάλαιο Ε΄ «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις», παράγραφοι 28 και 29 του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και στο Κεφάλαιο 4 «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις για την Ενίσχυση της Ανάπτυξης» παράγραφος 4.1: «Διασφάλιση της ταχείας προσαρμογής της αγοράς εργασίας και ενίσχυση των θεσμών της αγοράς εργασίας» του Μνημονίου Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, τα σχέδια των οποίων εγκρίνονται κατά την παράγραφο 2 και προσαρτώνται ως παράρτημα V στον παρόντα νόμο, συνιστούν πλήρεις κανόνες δικαίου άμεσης εφαρμογής. Με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου».

Οι σημαντικότερες αλλαγές που ισχύουν από 1.1.2012 ή που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του έτους 2012


Άρθρα (Ενημερωμένο)
Τι αλλάζει από 1.1.2012 στο φορολογικό τοπίο για επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ιδιώτες.

Ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη



ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ:
·      Άρθρο 16 του Ν. 1836/89.
·      Π.Δ. 1/1990
·      Άρθρο 44 του Ν. 2648/1998
·      Π.Δ. 151/1999
·       Π.Δ. 40/2007

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:


Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι  τριών (3) μηνών, που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας και εμπίπτει στο χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών που προηγείται της υποβολής της αίτησης ή της δήλωσης για κήρυξη της πτώχευσης, εφόσον εκδοθεί απόφαση που κηρύσσει τον εργοδότη σε πτώχευση ή από τη δημοσίευση της προβλεπόμενης, από τη νομοθεσία ιδιωτικής ασφάλισης, υπουργικής απόφασης περί ασφαλιστικής εκκαθάρισης ή από τη δημοσίευση της απόφασης, με την οποία τίθεται σε εκκαθάριση ο εργοδότης ή διαπιστωθεί ότι η επιχείρηση έκλεισε οριστικά και ότι λόγω ανεπάρκειας του ενεργητικού δεν δικαιολογείται η έναρξη διαδικασίας πτωχεύσεως.

Μάθετε σε ποιον φορέα μετατίθενται οι αρμοδιότητες του ΟΕΕ & ΟΕΚ

Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 7 της 28.2.2012
Ρύθμιση θεμάτων για την εφαρμογή της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 4046/2012

ΘΕΜΑ: « Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών ομάδας εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, για τη συνεργασία της Γ.Γ.Π.Σ. με εξωτερικούς φορείς, για τη μελέτη και υποβολή προτάσεων αναφορικά με την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων».


ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ι . Συνιστούμε στο Υπουργείο Οικονομικών ομάδα εργασίας, για τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) με εξωτερικούς φορείς , για τη μελέτη και υποβολή προτάσεων, αναφορικά με την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου  ληρονομιών , δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων .